+40 724 21 64 02 office(at)tlb.ro
valoare prin oameni
CINE ESTE TLB // Metode și Instrumente

Training-urile TLB pot include:

 
Materiale Audio/Video:

Folosite pentru a ilustra, pentru a înțelege și a fixa mai bine cunoștințele, pentru feedback și pentru îmbunătățirea aptitudinilor.

 
Studii de Caz:

Studiile de caz reprezintă un mod interactiv și implicat de a analiza situații complexe, de a lua decizii, de a aplica concepte sau de a face legăturile dintre teorie și practică.

 
Jocuri de Rol:

Participanții vor avea de ilustrat diferite atitudini și aptitudini, vor trebui să răspundă potrivit și să aplice instrumentele și metodele învățate, toate acestea fiind menite să îi ajute să facă mai ușor pasul către situațiile reale, din practică.

 
Discuții în grup:

Discuțiile în grup au loc după prezentarea fiecărui concept important, precum și pentru a clarifica orice întrebare sau aspect ridicate de către participanți.

 
Interactivitate:

Programele TLB sunt interactive, încercând să stimuleze permanent oamenii să participe activ, cu scopul de a înțelege și a reține cât mai mult.

 
Prezentări susținute de către trainer:

Conceptele, legăturile dintre ele și exemplele sunt prezentate de către trainer.

 
Prezentări susținute de către participanți:

Și participanții au sesiuni unde vor face scurte prezentări informale.

 
Lucru individual:

Participanții vor lucra individual în anumite momente, pentru a stimula propria judecată asupra conceptelor și legăturilor cu viața de zi cu zi sau pentru a găsi propria soluție la exerciții.

 
Lucru în grup:

După ce au lucrat individual, participanții vor confrunta soluția sau concluzia lor cu ale colegilor, pentru o mai bună clarificare și feedback asupra corectitudinii raționamentelor.

 
Lectură:

Episoade scurte de lectură pot alterna cu analizare a conceptelor, cu discuții, exemple și exerciții, cu scopul de a crește gradul de retenție și de deprindere a aptitudinilor.

 
Exerciții:

Fiecare program are o varietate de exerciții, al căror scop este de a ajuta participanții să înțeleagă mai ușor conceptele și să facă legătura cu practica de zi cu zi.

 
Jocuri:

Jocurile interesante și amuzante pot fi de mare folos în reținerea mai ușoară a unor idei, în stimularea unor asocieri sau legături și în exemplificarea unor concepte.

 
Feedback:

Feedback-ul potrivit și primit pe loc, imediat după un răspuns, idee sau exersare a unei aptitudini ajută foarte mult participanții să își îmbunătățească înțelegerea, să conștientizeze exact cum stau și unde trebuie să mai lucreze și îi motivează pentru a-și păstra interesul și concentrarea.

 
Exemple din viața de zi cu zi:

Cursurile TLB sunt îmbogățite cu exemple din viața de zi cu zi din experiența trainerului. Participanții sunt invitați să contribuie și ei cu experiența lor.

 
Recapitulări:

La sfârșitul fiecărei etape importante are loc o recapitulare. Prin repetiție ajutăm reținerea cât mai bună a conceptelor, înțelegerea lor mai profundă și crearea de legături în mintea participanților.

 

 

Utilizând de fiecare dată o combinație potrivită din aceste concepte și tehnici, adaptând structura training-ului la obiective și la stilurile de învățare ale participanților, programele TLB sunt interesante, memorabile, atrăgătoare, implică oamenii și îi ajută să își îmbunătățească cunoștințele, aptitudinile și atitudinile.

Training
Teambuilding
Organizația care Învață
mai multe detalii mai multe detalii mai multe detalii
Copyright (©) 2010 TLB Termeni și Condiții